Dekorowanie potraw
Desery, lody, alkohole ? chociaż nic nie stoi na przeszkodzie, żeby
podawać je w plastikowych lub glinianych naczyniach, wiadomo, że dopiero
postawienie ich na stole w połyskującym szkle będzie odpowiednią oprawą.
Dlaczego w takim razie nie serwować w szklanych naczyniach zup, sałatek,
dań głównych i placków? Niebanalny sposób podania może zamienić
tradycyjne potrawy w specjały niczym z hollywoodzkiego bankietu ? nawet
nie wyobrażasz sobie, jak wykwintnie może wyglądać zupa pomidorowa,
sałatka kiełbasiana albo gulasz wieprzowy! W książce zamieszczono ponad
50 przepisów, a także praktyczne porady na temat serwowania potraw w
szklanych naczyniach. Dzięki niej zaskoczysz gości zarówno wyszukanymi
specjałami (mleko o smaku marchwi i curry lub zupa szparagowa z
krewetkami), jak i najzwyklejszymi parówkami z frytkami!
- author: Elisabeth Bangert