Europa w kuchni
Gwiazdy programu Europa da się lubić zapraszają w niezwykłą kulinarną podróż! Europa w kuchni to pełna ciepła i humoru książk a kucharska przeplatana licznymi fotografiami i osobistymi poradami Paolo Cozza, Elisabeth Duda, Theofilos Vafidis, Conrado Moreno, Walentyna Jałocha i Kevin Aiston w rozmowach z warszawską restauratorką i dziennikarką Joanną Pawełczak zdradzają sekrety smaków i z apachów wielu wspaniałych narodowych potraw. Prostym, oryginalnym, apetycznym przepisom na tradycyjne dania i rodzinne przysmaki tow arzyszą barwne opowieści, ciekawostki, anegdoty oraz nostalgiczne wspomnienia z dzieciństwa. Dowiedz się, do czego zdolny jest Włoch , żeby dobrze zjeść, gdzie w Europie kiełbasa domowej roboty jest na wagę złota, który naród naprawdę wymyślił pizzę i gdzie najdłuż ej jada się posiłki. Poznaj niezawodny przepis na grecki obiad, za który pokocha cię teściowa, i na wykwintną angielską kolację dla szefa, po której z pewnością dostaniesz podwyżkę. Przekonaj się, że gotowanie to nie tylko wielka przyjemność i prawdziwa sztuka, le cz także najlepszy sposób na okazywanie uczuć. Europa naprawdę da się zjeść, i to ze smakiem!
- author: Conrado Moreno, Elisabeth Duda, Kevin Aiston, Paolo Cozza, Theofilos Vafidis, Walentyna Jałocha