Opis produktu: GRILL. Przyrządzanie posiłków na ruszcie, w kociołku, w wędzarni
GRILL. Przyrządzanie posiłków na ruszcie, w kociołku, w wędzarni
Mają Państwo przed sobą unikalną na polskim rynku publikację ?
kompendium wiedzy o tym, jak ujarzmić ogień i dym, by z ich pomocą
przyrządzić wyjątkowe potrawy z mięsa, ryb i warzyw.
Ta książka podpowie ci:
- jak wybierać ruszty i inne urządzenia przedstawiając wszystkie zalety
i wady każdego z nich,
- jak wybierać przyprawy i produkty,
- jakiego użyć drewna, węgla drzewnego oraz jakich środków do rozpalania
ognia, bo przecież od paliwa wiele zależy,
dowiesz się też: jak rozpalać ogień, nadziewać mięso na szpikulce, jak
sprawdzić, czy jest już gotowe itd. Będziesz mógł sam przygotować
wędzonki i kiełbasy ? samodzielnie zbudować wędzarnię, przyszykować
produkty do wędzenia na zimno i na gorąco, dobrać paliwo, solić i wędzić
na różne sposoby i przechowywać smakołyki po uwędzeniu.