Indie. Przewodnik kulinarny
Seria przewodników kulinarnych debiutowała jesienią 2006 r. Realizuje ona ideę, według której jedzenie jest nie tylko przyjemnym, al e i skutecznym sposobem odkrywania świata. Autorem przewodnika kulinarnego ?Indie? jest Anita Agnihotri, była Miss Indii oraz założy cielka i właścicielka istniejącej od 13 lat znanej restauracji Bombay w Szczecinie, której zdjęcia zdobią karty książki. Anita Agnih otri odkrywa przed nami pełne przypraw i kolorów Indie, bowiem jedzenie w tym kraju to nie tylko smak i zapach ale także kolor. Oglą dając zdjęcia potraw, przypraw, krajobrazów, dzieł sztuki i architektury, podróżujemy po różnych regionach Indii, jak Kaszmir, Pendż ab, Radżastan, Delhi...
Pięknie ilustrowane przewodniki kulinarne zawierają informacje o historii, kulturze, geografii kraju i jego regionów oraz charaktery stycznych dla nich tradycji, w tym tradycji kulinarnych wyznaczanych przez pory roku czy religie.