Banzaj.pl   »   Różności   »   Jamon de Bellota, czyli szynka żołędziowa. Tak powstaje wędliniarski rarytas

Różności

rss

Jamon de Bellota, czyli szynka żołędziowa. Tak powstaje wędliniarski rarytas

2016.10.27//  J. Kruczek
Jamon de Bellota, czyli szynka żołędziowa pochodzi z półwyspu iberyjskiego. Jest ona uważana za jeden z najwspanialszych przysmaków wędliniarskich. A zawdzięcza to procesowi powstawania i przełożeniu sposobu hodowli zwierząt na smak.

Omawiana szynka zawdzięcza swój niezwykły smak właśnie sposobowi hodowli zwierząt. Tworzy się ją tylko i wyłącznie z mięsa zwierząt hodowanych swobodnie na wielkich farmach. Świniaki żywią się w tym czasie jedynie naturalnymi żołędziami z rosnących na farmach drzew.
Jamon de Bellota
Jamon de Bellota Jamon de Bellota
Jamon de Bellota

Taka dieta pozwala na przejście mięsa charakterystycznym posmakiem. Później szyneczki dojrzewają od 20 do 36 miesięcy. Jeżeli interesuje Was jak krok po kroku powstaje Jamon de Bellota to musicie zobaczyć powyższy materiał. Na nim zaprezentowano każdy krok powstawania tej wyjątkowej szynki.
Jamon de Bellota
Jamon de Bellota
Jamon de Bellota

Nowy film z video.banzaj.pl więcej »
Rekordy z domino, czyli imponujące układanki



Wpisz kod


Aby komentować pod stałym nickiem - lub zarejestruj.
Komentarze do:
Jamon de Bellota, czyli szynka żołędziowa. Tak powstaje wędliniarski rarytas

Newsletter

Newsletter

W dziale Kultura

W dziale High-Tech

W dziale Lifestyle

W dziale Extreme

W dziale Gry

W dziale Biznes, Finanse, Prawo

  • Pozycjonowanie sklepów internetowych to proces, który wymaga długofalowych działań i odpowiedniej...

W dziale Motoryzacja

  • Rumunia, to piękny kraj, o niepowtarzalnej atmosferze, do którego nie dotarła jeszczemasowa...

W dziale Sport



Do góry  //  Banzaj.pl   »   Różności   »   Jamon de Bellota, czyli szynka żołędziowa. Tak powstaje wędliniarski rarytas