Kuchnia bez cholesterolu dla bystrzaków
Zmiana diety? Bułka z masłem! Lekarz zalecił Ci dietę niskocholesterolową? Zamartwiasz się, że skończyły się czasy smacznych i sycących potraw a nadeszła era styr opianowego pokarmu dla ptaków? Bez obaw. Dzięki ''Kuchni bez cholesterolu'' nie musisz wyrzekać się jednej z największych przyjemności życia, co więcej, zyskasz nową energię na cieszenie się również innymi rozkoszami. Ta oryginalna książka kucharska zawiera dziesiątki przepisów bardzo prostych do przygotowania, a także zestaw potraw otwierających p rzed Tobą świat zupełnie nowych smakowych doznań. Ponadto, na kolejnych stronach znajdziesz wszelkie niezbędne informacje na temat w artości odżywczych poszczególnych produktów. Nie zabraknie również cennych informacji na temat składników podwyższających poziom ''do brego'' i obniżających ''złego'' cholesterolu. Kierując się nieskomplikowanymi i trafionymi poradami przygotujesz dla siebie i Twojej r odziny smakowite uczty, całkowicie zdrowe dla serca i nie obciążające wątroby. Nowa dieta wymaga zmiany stylu życia, jednak zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy, by ta zmiana byłą dla Ciebie jak najmniej uciążli wa. Czerp radość z jedzenia i uszczęśliwiaj swój organizm każdego dnia. Skorzystaj z najnowszych badań naukowych i doświadczeń dietetyka: Stosuj wskazówki dotyczące sprytnego kupowania produktów żywnościowych. Poznaj listę owoców i warzyw o maksymalnej liczbie dobroczynnych przeciwutleniaczy. Wyśledź doskonałe źródła rozpuszczalnego błonnika. Sprawdź ilość tłuszczu nasyconego w najpopularniejszych pokarmach. Dowiedz się, które z Twych ulubionych potraw możesz pozostawić w jadłospisie. DODATEK SPECJALNY: przydatne jednostki miar i wag oraz wskazówki dotyczące sprytnego kupowania produktów żywnościowych.