Kuchnia hiszpańska i portugalska
Kuchnia hiszpańska i portugalska to radosne celebrowanie wspaniałych, znajomych, ale i nęcąco egzotycznych smaków. Bogactwo aromatów i wprowadzane przez współczesnych kucharzy innowacje doprowadziły do niesamowitego rozkwitu sztuki kulinarnej, która, choć nastawio na na eksperymenty, nigdy nie zapomina o swoich korzeniach. Autorka w 180 przepisach z 21 regionów prezentuje nie tylko sposób przyg otowania potraw, lecz także wpływy kształtujące kulinarne przyzwyczajenia. Wspaniałe fotografie ukazują regionalne dania w formie, w jakiej pojawiają się one w modnych restauracjach Lizbony, Madrytu i Barcelony. Zdjęcia potraw w połączeniu z reprodukcjami dzieł takich malarzy, jak Goya, Velázquez czy Murillo, oraz fotografiami pejzaży i miejs c czynią ksiązkę naprawdę smakowitym kąskiem. Cudowna słoneczna kombinacja informacji i przyjemności. Książki Luard są pełne elegancji, a jej przepisy zawsze znakomite .?The Times? Badaczka, artystka i znakomity kucharz. Trzyma rękę na pulsie tego, co stanowi o unikalnym charakterze każdego kraju. Podstawowa lektura dla każdego spragnionego przygód podróżnika .?The Independent on Sunday?