Kuchnia polska
Czym by tu dziś uraczyć rodzinę?? Już wiem! Na dobry początek jarzynowa ryżowa. Jako drugie danie ? placki Janosika! Hmm, a może jed nak kotlety oficerskie? Jedno jest pewne: na przystawkę grzybowe figo fago!
To tylko jedna z mnóstwa pysznych obiadowych kompozycji, które można stworzyć na podstawie najnowszej
Kuchni polskiej! Ta obs zerna publikacja jest odbiciem przyzwyczajeń kulinarnych Polaków w pierwszej dekadzie XXI wieku. Autorka, znana już wielu Czytelnik om z licznych inspirujących poradników, prezentuje najciekawsze przepisy na dania spełniające wymogi naszych czasów ? mało czasochł onne i niedrogie. Aby je zebrać, czujnie obserwowała kulinarne przemiany. Zajrzała do domowego menu krewnych i znajomych, podpatrywa ła w kuchni mieszkańców rozmaitych regionów. Dzięki temu na naszym stole mogą zagościć najprostsze bliny pani Aliny i zapiekanka c hełmska. Nie brak tu również dań wegetariańskich i niskokalorycznych, bez których trudno już sobie wyobrazić współczesny polski jadł ospis. W naszej książce kucharskiej spotykają się ze sobą: chlubna tradycja, godne uwagi wpływy kuchni obcych oraz cenne kulinarne n owinki . Z tak wszechstronnej propozycji mogą skorzystać wszyscy: doświadczone gospodynie i zaganiane bizneswomen, a także osoby st roniące dotychczas od gotowania. Uwaga: entuzjazm autorki wobec kuchennych poczynań jest mocno zaraźliwy!
- author: Małgorzata Caprari