Mięso. Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej
W serii ?Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej? prezentujemy najlepsze,
najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane
przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne ? nieco
zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest
nasza kuchnia narodowa.
?Mięso? to siódmy tom piętnastotomowej serii.
Dowiesz się z niego m.in.:
* jak przygotować podroby, aby były delikatne i smaczne,
* skąd się wzięła moda na sztufady z wołowiny,
* czym się różnią filety od kotletów,
* jakie mięso jest najlepsze na pieczeń,
* jak prawidłowo przygotować sznycle wiedeńskie oraz wiele innych dań.
Ponad 80 pięknie ilustrowanych przepisów to idealne źródło inspiracji
kulinarnych dla całej rodziny, a także niezastąpiona pomoc przy
układaniu codziennego menu.
- author: Hanna Szymanderska