Produkty wg producenta



Pieczarka, boczniak, shitake i inne grzyby w naszej kuchni - Sas- Gola Iwona, Siwulski Marek, Sobieralski Krzysztof


powiększ

Pieczarka, boczniak, shitake i inne grzyby w naszej kuchni - Sas- Gola Iwona, Siwulski Marek, Sobieralski Krzysztof

Cena: 22.79 zł


Opis produktu: Pieczarka, boczniak, shitake i inne grzyby w naszej kuchni - Sas- Gola Iwona, Siwulski Marek, Sobieralski Krzysztof
Pieczarka, boczniak, shitake i inne grzyby w naszej kuchni - Sas- Gola Iwona, Siwulski Marek, Sobieralski Krzysztof

Czytelnik znajdzie w książce podstawowe informacje na temat historii wykorzystania grzybów przez człowieka, ich wartości odżywczej oraz właściwości leczniczych. Choć doceniamy walory smakowe grzybów, możliwości ich stosowania w leczeniu wielu chorób cywilizacyjnych nie jest powszechnie znana. W medycynie Wschodu od wieków używano wielu gatunków grzybów, jednak w krajach zachodnich zainteresowanie nimi pojawiło się stosunkowo niedawno. chcąc przybliżyć te zagadnienia, autorzy zamieścili opis substancji, które decydują o właściwościach leczniczych, oraz scharakteryzowali gatunki mające korzystny wpływ na zdrowie. Krótko przedstawiono mechanizm oddziaływania poszczególnych substancji na organizm człowieka. Omówione zostały również zasady przetwarzania grzybów w warunkach domowych. W książce zawarto ponadto podstawowe informacje o możliwości uprawy grzybów na działce lub w ogródku. Ponadto metody amatorskiej uprawy takich gatunków, jak boczniak, twardziak czy pierścieniak, co umożliwi Czytelnikom samodzielne wyhodowanie owocników, a następnie wykorzystanie ich w potrawach. Opisano również podstawowe zasady przygotowania i serwowania smacznych potraw grzybowych w sposób bezpiecznych dla zdrowia. W książce znalazło się wiele przepisów na dania z grzybów uprawnych, przede wszystkim pieczarki, boczniaka i twardziaka, jak również grzybów leśnych. Przepisy pochodzą nie tylko z kuchni polskiej, lecz również innych części świata. Potrawy są bardzo zróżnicowane, dostosowane do indywidualnych upodobań smakowych i umiejętności kulinarnych, dlatego każdy znajdzie tu coś dla siebie.


Podobne do: Pieczarka, boczniak, shitake i inne grzyby w naszej kuchni - Sas- Gola Iwona, Siwulski Marek, Sobieralski Krzysztof


38.18 zł
Inbook Jak prowadzić działalność gospodarczą - Marek Barowicz

Książka, jako jedna z nielicznych na rynku, podejmuje również ważny problem...

52.18 zł
Inbook Wolność w epoce poszukiwań - Marek Szulakiewicz

Zebrane w tym tomie teksty zostały przedstawione na IV Interdyscyplinarnej...

45.88 zł
Inbook Atlas historyczny wojen polskich - Marek Gędek

Kartograficzna panorama polskich wojen od czasów budowy państwa polskiego za...




Nowy film z video.banzaj.pl więcej »
Rekordy z domino, czyli imponujące układanki

Newsletter

Newsletter

W dziale Gry

W dziale Lifestyle

W dziale Extreme

W dziale Biznes, Finanse, Prawo

  • Pozycjonowanie sklepów internetowych to proces, który wymaga długofalowych działań i odpowiedniej...

W dziale High-Tech

W dziale Kultura

W dziale Motoryzacja

  • Rumunia, to piękny kraj, o niepowtarzalnej atmosferze, do którego nie dotarła jeszczemasowa...

W dziale Sport