Pomysł na drób i dzikie ptactwo
Prawdziwych smakoszy nie trzeba długo namawiać do jedzenia potraw z drobiu. Mięso to bowiem ma nie tylko wysokie walory smakowe, ale jest również niezwykle zdrowe. Zaliczane jest do mięs białych, które mają małą zdolność do wytwarzania cholesterolu. Dlatego dziwi fakt, że z tak szlachetnego surowca jakim są kury i kurczaki, kaczki i gęsi oraz co najmniej kilka rodzajów dzikiego ptactwa przyrz ądza się najczęściej tylko popularne dania jakimi są: kurczak pieczony lub z rożna, skrzydełka z grilla, kaczka z jabłkami i gęś z k apustą. Żeby Państwu udowodnić, jak duże możliwości smakowe daje różnorodność potraw z drobiu, proponujemy skorzystać z naszych prz episów. Są tu dania na co dzień, na szybki obiad lub kolację, ale również potrawy wykwintne, wymagające nieco fantazji i staranności , którymi można uświetnić każdą uroczystość domową.
- author: Hanna Grykałowska