Opis produktu: Prawo żywnościowe w warunkach członkostwa Polski w Unii Europejskiej. Podręcznik, szkoły wyższe
Prawo żywnościowe w warunkach członkostwa Polski w Unii Europejskiej. Podręcznik, szkoły wyższe
Podręcznik omawia podstawowe zagadnienia prawa żywnościowego, jego
historię i miejsce w polskim systemie prawa, a także zagadnienia
szczegółowe, przede wszystkim wymagania dotyczące jakości środków
spożywczych, higieny ich produkcji i obrotu, znakowania oraz urzędowej
kontroli żywności.
Obowiązujące w Polsce prawo żywnościowe przedstawia całościowo jako
jeden system norm prawnych, zbudowany na gruncie wzajemnie
uzupełniających się przepisów polskich i wspólnotowych.
Adresaci:
Książka jest adresowana do studentów kierunków studiów stacjonarnych i
niestacjonarnych oraz różnego rodzaju form kształcenia podyplomowego z
dziedziny zarządzania produkcją i dystrybucją żywności. Szczególnie
dotyczy to osób mających zamiar objąć lub już piastujących stanowisko
pracy związane z wewnętrzną kontrolą jakości. Skorzystać z tej książki
mogą również radcowie prawni i reprezentanci innych zawodów prawniczych.
Stan prawny na 1 lipca 2009 roku