2017.05.10// J. Kruczek
Syrop klonowy jest w wielu miejscach wręcz kultowym dodatkiem do jedzenia. Najwięksi miłośnicy tego produktu uznają jedynie syrop z manufaktur o sporych tradycjach. I nie ma się co dziwić. Produkty pochodzące z małych firm mają to coś.
Na powyższym nagraniu możecie zobaczyć, jak powstaje syrop klonowy. Materiał nakręcono w jednej z niewielkich farm zajmujących się pozyskiwaniem i produkcją syropu. Jak widać od pobrania soku z drzewa po finał produkcji prowadzi długa droga.
Produkcja syropu klonowego
Efekt jest jednak wart wysiłków. Syrop klonowy stał się ikoną Kanady i jednym z ulubionych dodatków w Ameryce Północnej. Ten produkt cieszy się też coraz większą popularnością w innych zakątkach świata. Wracając do nagrania. Jeżeli lubicie podziwiać programy typu "Jak to jest zrobione" to przy tym materiale spędzicie przyjemnie czas.