Przetwory owocowe
Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie ?smarowidłem? idealnym
na kanapki. Nasz gust zmienił się znacznie od czasów babć, a przetwory
te coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym
aromatem chili i octu. Stały się też doskonałym dodatkiem do serów, mięs
i deserów. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są
słodkie, pikantne, czy łagodne, zawsze smakują wyśmienicie. Oto
niezwykły zbiór kilkudziesięciu przepisów na pyszne i zdrowe dżemy,
galaretki i marmolady. Podano w niej propozycje niebanalnych dodatków do
przetworów owocowych, np. w postaci alkoholu, orzechów, czekolady,
egzotycznych przypraw. Szefowie kuchni najlepszych restauracji
podpowiadają, jak wykorzystać te domowe przetwory. W książce znajdziesz
także przepisy na wyśmienite dania obiadowe, drinki i desery z dodatkiem
dżemów i galaretek.