Ryby. Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej
W serii ?Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej? prezentujemy najlepsze,
najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane
przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne ? nieco
zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest
nasza kuchnia narodowa.
?Ryby? to dziesiąty tom piętnastotomowej serii.
Dowiesz się z niego m.in.:
* w czym najlepiej marynować ryby,
* jak przygotować ryby morskie, aby były nie tylko smaczne, ale też
aromatyczne,
* dlaczego najlepiej kupować żywe raki oraz jak je oczyścić i ugotować,
* po czym poznać, że ostryga jest świeża,
* jak kroi się homara.
Ponad 60 pięknie ilustrowanych przepisów to idealne źródło inspiracji
kulinarnych dla całej rodziny, a także niezastąpiona pomoc przy
układaniu codziennego menu
- author: Hanna Szymanderska