Ryby i owoce morza
60 potraw z 40 gatunków ryb i frutti di mare!
Uwielbiasz ryby, ale przeraża Cię ich patroszenie i filetowanie? Masz ochotę spróbować raków i krewetek, ale nie wiesz, jak się do n ich zabrać? Przeczytaj!
Od prostego makaronu z łososiem po subtelne filety z tuńczyka z limonką! Pierwsza część ksiąźki zawiera wskazówki związane z zakupem , przechowywaniem, rozmrażaniem i sprawianiem ryb i owoców morza. Dowiesz się także, jak przyrządzać danie na parze, dusić, grillowa ć i smażyć. Poznasz niezbędne akcesoria kuchenne: noże, skrobaki, garnki i patelnie. Zastanawiasz się, czy warto zadawać sobie tyle trudu? Pamiętaj, że regularne spożywanie ryb i skorupiaków morskich bardzo wzmacnia zdrowie. Kwasy tłuszczowe Omega 3 obniżają pozio m cholesterolu i tłuszczu we krwi, zawierają najwartościowsze białka oraz witaminy A, D i E. Zapewniają zdrową skórę, mocne kości i ostry wzrok.