Sałatki na cztery pory roku
300 pysznych sałatek z sezonowych warzyw i owoców! Kolorowe ?bomby
witaminowe?, atrakcyjne przekąski, wyśmienite przystawki i dietetyczne
posiłki ? na ciepło lub na zimno. Dla pracusiów i leniwych, kulinarnych
mistrzów i antytalentów. Na każdą okazję, wegetariańskie, mięsne, z
rybami, owocami morza, ryżem oraz odpowiednim sosem, który wieńczy
dzieło i wydobywa nowe smaki. Wiosną Małgorzata Caprari zaprasza na
rzodkiewki po sandomiersku, sałatę ambasadora, kolorową Agatę, a
także... wesołego ufoludka z rzeżuchą. Latem przyjdzie pora na... pora,
na przykład po radomsku, sałatkę ateńską i znakomite jabłka po
szatańsku. Ta książka jest jak ekscytująca wycieczka! Poznamy kuchnię
Warszawy, Sopotu, Lublina, Sandomierza... Amatorom dalszych podróży
polecamy pomysły greckie, włoskie, indyjskie, szwajcarskie... Zdrowo,
niedrogo, lekkostrawnie przez cały rok ? co Ty na to?
- author: Małgorzata Caprari