Opis produktu: Samsung BT 63 TDST czarno-srebrny
Samsung BT 63 TDST czarno-srebrny
Elektroniczne sterowanie piekarnikiem elektrycznym Samsung BT 63 TDST odbywa się za pomocą dwóch chowanych pokręteł, panelu dotykowego i elektronicznego wyświetlacza znajdujących się na froncie urządzenia. Dzięki nim można ustawić temperaturę, jedną z 7 funkcji piekarnika i czas pieczenia. Po zakończeniu ustawionego czasu piekarnik automatycznie się wyłączy i poinformuje o tym sygnałem akustycznym. Na wyświetlaczu można również ustawić aktualną godzinę.Pojemność piekarnika 65 litrów zapewnia dużą przestrzeń wewnątrz komory. Przeciętna pojemność piekarników o tej wielkości jest o około 10 litrów mniejsza. Dzięki temu można jednorazowo przygotować bardzo dużą potrawę lub kilka potraw w jednym cyklu pieczenia, co znacznie skraca czas przygotowania posiłku i zapewnia oszczędniejszą eksploatację.Funkcja podwójnego pieczenia zapewnia możliwość przygotowywania potraw w dwóch różnych temperaturach. Specjalny separator dzieli komorę piekarnika na dwie części (górną i dolną). W każdej z części można ustawić inną temperaturę pieczenia. Dzięki tej funkcji można przygotować w krótkim czasie potrawy wymagające innych warunków pieczenia.W piekarniku znajdują się prowadnice teleskopowe z pięcioma poziomami pieczenia, które ułatwiają zarówno wkładanie jak i wyjmowanie blach, rusztów i innych akcesoriów.Oświetlenie wnętrza ułatwia obserwację potraw w czasie pieczenia. Piekarnik pokryty jest wewnątrz emalią katalityczną, a drzwi frontowe i prowadnice teleskopowe można w łatwy sposób zdemontować, dzięki czemu utrzymywania komory w czystości nie stanowi problemu. Czyszczenia komory piekarnika można dokonać również przy użyciu procesu katalizy, czyli rozkładu cząstek organicznych i pozostałych resztek tłuszczu w wysokich temperaturach. Wystarczy pozostawić pusty piekarnik w temperaturze 250 st.C lub więcej na około godzinę, a następnie po jego wystygnięciu wytrzeć pozostały osad wilgotną ścierką.Istnieje również możliwość czyszczenia komory za pomocą pary wodnej. Wystarczy nalać do pustej komory około 400 ml wody, a następnie uruchomić specjalny program czyszczenia parą Steam Clean. Po jego zakończeniu wystarczy wytrzeć wnętrze komory suchą ścierką lub gąbką. Pozostałe osady wystarczy wytrzeć mokrą gąbką z niewielką ilością detergentu i pozostawić piekarnik otwarty do wyschnięcia.Urządzenie wymaga podłączenia jedynie do zwykłej instalacji elektrycznej z prądem zmiennym 230 V. Zalecane jest, aby podłączenia piekarnika do instalacji elektrycznej dokonał wykwalifi...