Sery, masło, jogurt, kefir - Lotte Hanreich, Edith Zeltner
Cena: 31.34 zł
Opis produktu: Sery, masło, jogurt, kefir - Lotte Hanreich, Edith Zeltner
Sery, masło, jogurt, kefir - Lotte Hanreich, Edith Zeltner
Jak samodzielnie zrobić ser z mleka krowiego, owczego lub koziego? Smak domowego masła, sera czy twarożku jest wyjątkowy. Wystarczy dobrej jakości mleko, niezbędne dodatki oraz sprawdzony przepis, by samemu wyprodukować doskonały nabiał - zawsze świeży, bez konserwantów. Domowe sery, twarogi, kefir czy masło będą zdrowym i atrakcyjnym urozmaiceniem naszych posiłków. Goście nie uwierzą, że te przysmaki zrobiliśmy sami. Nasz poradnik zawiera ponad 120 szczegółowych przepisów na przetwarzanie krowiego, koziego i owczego mleka. Pozwolą one we własnej kuchni zrobić m.in.: ' twarogi i twarożki, ser smażony i kwargiel ' bryndzę i mozzarellę, pecorino i fetę ' ser monastyrski i ser piwny ' sery pleśniowe - brie, camembert, roquefort ' sery półtwarde i twarde - tylżycki, cheddar, ementaler, parmezan ' śmietanę i masło ' zsiadłe mleko, jogurt i kefir Ponadto: wszystko na temat mleka, wyposażenie serowni, ogólne zasady wytwarzania serów, tajniki obróbki skrzepu, przyczyny powstawania wad serów Praktyczny poradnik dla domowych serowarów.