2014.10.14// J. Kruczek
Większość słodyczy kupowanych w sklepach jest efektem pracy maszyn. Fabryki dopracowały do perfekcji szybką i skuteczną produkcję słodyczy. Jednak prawdziwi smakosze chcąc zaspokoić smaki na czekoladę udają się do niewielkich i renomowanych cukierni, a tam produkcja żywności jest prawdziwą sztuką.
Jeżeli zastanawialiście się kiedyś, jak powstają słodycze w niewielkich cukierniach to możecie rzucić okiem na powyższy film. Na nim ukazano pracę cukierników we francuskiej manufakturze Le Daniel. Cukiernia produkuje wysokiej klasy łakocie i na filmie widać ile pasji jej pracownicy wkładają w każdą nawet najmniejszą czekoladkę.
Renomowane cukiernie...
...tworzą prawdziwe cuda...
...w swoich ścianach
Efekty są fantastyczne. Oczywiście przy niektórych rarytasach pomagają maszyny, ale ich rola kończy się na ogólnym przygotowaniu. Całą część dekoracyjna wykonuje się rękoma. Dzięki temu każda czekoladka jest niepowtarzalna. Do filmu mamy jednak jedno zastrzeżenie. Nie można go oglądać jeżeli pod ręka nie ma się pudełka czekoladek.