Smakowite wędliny
Znakomite wprowadzenie w tajniki wędliniarstwa.
W poradniku wszystkie etapy przyrządzania smakowitych kiełbas, różowiutkich szyneczek, aromatycznych wędzonek, pikantnych kiszek ? z mięs rozmaitego gatunku: wieprzowego, wołowego, cielęcego, baraniego, jagnięciny, drobiowego, króliczego, a nawet z dziczyzny. Znaj dziemy tu także przepisy na wyrób domowych serów, dowiemy się jak konserwować żwność i wędzić ryby. Coraz częściej, właściciele naw et małej działeczki, wędzą samodzielnie mięsa i kiełbasy choćby za pomocą najprostrzej wędzarni jaką stanowi metalowa beczka. Smak d omowej szyneczki czy innej wędliny jest po prostu nieporównywalny z tymi, które można kupić w sklepie. Nawet z najlepszymi i najdroż szymi wyrobami. Książka zawiera ponad 300 receptur i jest najobfitszym na rynku wydawniczym proponowanym poradnikiem z tej dziedzi ny!
- author: Eleonora Trojan, Julian Piotrowski