Opis produktu: Technika w produkcji cukierniczej. Podręcznik dla zawodu Cukiernik w Zasadniczej Szkole Zawodowej
Technika w produkcji cukierniczej. Podręcznik dla zawodu Cukiernik w Zasadniczej Szkole Zawodowej
Podręcznik przeznaczony do nauczania zawodu cukiernik na poziomie
zasadniczej szkoły zawodowej i szkoły policealnej.
Treści zawarte w podręczniku pozwalają uczniom i przyszłym pracownikom
zakładów cukierniczych zdobyć aktualną wiedzę w zakresie:
rysunku technicznego, materiałów konstrukcyjnych i części maszyn,
podstawowych wiadomości z elektrotechniki,
aparatury kontrolno-pomiarowej,
urządzeń chłodniczych,
transportu wewnętrznego,
organizacji zakładu ciastkarskiego,
urządzeń do przygotowania surowców i półproduktów,
narządzi ręcznych oraz maszyn i urządzeń do wytwarzania i obróbki
ciasta,
pieców cukierniczych oraz urządzeń do smażenia i pieczenia,
urządzeń do produkcji lodów,
urządzeń do glazurowania, żelowania, oblewania, krojenia, pakowania
wyrobów cukierniczych oraz mycia pojemników,
mechanizacji produkcji cukierniczej,
maszyn i urządzeń do produkcji karmelków,
gospodarki energetycznej i wodno-ściekowej,
zasad udzielania pomocy przedlekarskiej ofiarom wypadków przy pracy