Tradycyjne potrawy świąteczne
100 smaków rodzinnych świąt! Pomysły na dania zapamiętane przez autorkę
z dzieciństwa: najlepsze na świecie pierogi i bezy babci, faszerowana
ryba ? specjalność mamy, kołduny według przepisu taty i kapusta
wigilijna przygotowana tak, jak robiła to ciocia. Książka napisana dla
wszystkich, którzy chcą kontynuować dobre tradycje polskiej kuchni i
gotować w rodzinnym gronie. Wśród dań wigilijnych królują: karp w
pieczarkach, barszczyk z uszkami i kompot z suszu. W Boże Narodzenie
możemy się zajadać nadziewanym indykiem i klasycznymi pierniczkami. Po
świętach nie odkładajmy książki na półkę aż do następnego roku: przyda
się zawsze wtedy, gdy zechcemy przyrządzić bigos, pasztet, chrzan,
domowy majonez... Do gotowania i pieczenia zachęcają piękne zdjęcia
potraw, a także dobre, sprawdzone rady autorki.