Wędliny i pasztety. Domowy wyrób
Samodzielnie zrobiona kaszanka, kiełbasa lub pasztet ? ich
niepowtarzalnemu smakowi nie mogą się równać nawet najlepsze wyroby ze
sklepu! Czy wiesz, jak kroić, rozdrabniać i konserwować mięso, jakich
używać przypraw i jakie stosować osłonki, by zrobić najlepsze na świecie
wędliny? Na co masz największą ochotę? Może na wędliny parzone i
pieczone ? m.in. frankfurterki, pieczeń z serem, kiełbasę myśliwską,
monachijską lub wiedeńską? A może wolisz wyroby surowe: kiełbasę z
dziczyzny, owczą lub salami? Przygotowanie tych smakołyków nie jest
zajęciem zarezerwowanym dla profesjonalistów ? choć i ci, np.
właściciele restauracji i firm cateringowych, powinni sięgnąć po tę
książkę. Smacznego!
- author: Franz Doppler, Roman Eibensteiner