2018.08.09// J. Kruczek
Arbuz jest owocem, którego ciężko pomylić z innym jedzeniem. A już w szczególności z wołowiną. Ale czy na pewno? Okazuje się, że odpowiednio przygotowany może całkiem nieźle symulować mięsną pieczeń.
Nie wierzycie? Powyższy materiał to udowadnia. Pewien kucharz nauczył się serwować arbuza w taki sposób, że całkiem nieźle symuluje on pieczeń wołową. W czym tkwi tajemnica tego oryginalnego kulinarnego dzieła? Arbuza trzeba uwędzić, a następnie przygotować tak jak klasyczną mięsną pieczeń.
Arbuz niczym mięso
Efekt końcowy jest fenomenalny. Arbuz faktycznie wygląda jak mięso. W taki sposób można przygotować oryginalny posiłek dla wegetarian, bądź całkiem nieźle wkręcić mięsożerców. Mina kogoś kto spodziewa się krwistego mięska musi być niezła po skosztowaniu uwędzonego arbuza.