Z kuchni św. Hildegardy
Zaproszenie do wprowadzenia duchowego wymiaru do jak najbardziej ziemskich działań ? przygotowywania i jedzenia posiłku ? dzięki set kom ulubionych przepisów świętej Hildegardy. Są tu mięsa, potrawy z warzyw, sałatki, zupy, potrawy z produktów zbożowych, pyszne mak arony, sosy i dipy, syropy, wspaniałe napoje, znakomite powidła i galaretki, herbaty i ?kawy?, chleby, wina i desery. Składają się n a nie wyłącznie lekkostrawne produkty, rośliny i zioła ? czyli, inaczej mówiąc, ?pokarmy radości?, które święta Hildegarda ceniła na jbardziej ze względu na ich subtelne walory. Te potrawy przynoszące radość odżywią nas i pomogą zachować dobre zdrowie. Obok przepis ów znajdziemy tu również komentarze i inspirujące refleksje, radzące, jak zachowywać złotą harmonię w odżywianiu ciała i ducha.
- author: Jany Fournier-Roset