Zupy wzmacniające
W medycynie chińskiej zupy zbożowe, warzywne oraz mięsne stanowią ważne zródło energii i są traktowane jak lekarstwo- wzmacniają cia ło i system immunologiczny, dają siłę i są zalecane jako specjalna dieta w przypadku chorób.W tej książce autorka przedstawia ponod sto przepisów na przynoszące ulgę i działające terapeutycznie zupy. Doskonale przybliża czytelnikowi tajemnice chińskiej medycyny, p oświęcając szczególną uwagę funkcjom trawiennym i ukazując jak można wzmocnić terapeutyczne działanie zup dzięki chińskim ziołom.W k siążce: * Odżywianie a czi* Narządy jin i jang* Pi ęć przemian i rodzaje smaków* Gotowanie z użyciem chińskich ziół * Zegar pra cy narządówPonad sto przepisów na:* Zupy warzywne* Zupy zbożowe* Zupy mięsne* Zupy z roślin strączkowych* Zupy z algami
- author: Karola Schneider-Waldner