Dieta bezglutenowa
Książka przeznaczona jest dla osób, które nie mogą jeść mąki pszennej. Autorka sama jest osoba cierpiącą na alergię. Napisała tę spe cyficzną książkę kucharską, gdy okazało się, że nie powinna jeść większości ogólnie dostępnych produktów. Wie, jak w diecie bezglute nowej zachować wystarczającą ilość składników odżywczych, szczególnie w przypadkach, gdy alergii na gluten towarzyszy nietolerancja produktów mlecznych. Sama wymyśliła trzy rodzaje mąki i prawie nie korzysta z mleka krowiego. Doświadczenie wielu lat swojego życia wykorzystała tworząc posiłki pełne wspaniałych smaków. Dzięki tej książce każda osoba chora na celiakię lub cierpiąca na nietoleranc ję pokarmową będzie mogła zjeść pizzę lub maczać chleb w gęstym sosie. Dieta bezglutenowa nie oznacza potraw pozbawionych tłuszczu a ni soli. Jedzenie jest urozmaicone i zdrowe.