Opis produktu: Koktajle znane i mniej znane
Koktajle znane i mniej znane
Moda na koktajle opanowała cały świat, nie ominęła także Polski. I nic w tym dziwnego, są smaczne, kolorowe i orzeźwiające. Napoje t e podaje się często w różnych sytuacjach, miejscach i okolicznościach. Do przygotowania koktajlu należy używać dobrych gatunkowo skł adników. Dotyczy to zarówno alkoholi, jak i dodatków aromatyzujących, soków owocowych oraz owoców do przystrojenia szkła, w którym s ą podawane. Należy przy tym pamiętać, że nie wszystko ze wszystkim da się połączyć z dobrym skutkiem. Dlatego te najbardziej udane p ołączenia zyskały międzynarodową sławę i są często zamawiane przez stałych bywalców lokali rozrywkowych. Dry Martini, Bloody Mary, c zy Casablankę można zamówić w każdym barze, pod każdą szerokością geograficzną. Dlatego nazwy tych koktajli pozostają niezmiennie w języku angielskim.