Komplet - Wieprzowina. Cielęcina. Drób
Bogato ilustrowane poradniki z bestsellerowej serii Podstawy gotowania.
W każdej z nich: ponad 40 ciekawych przepisów z mięsem w roli głównej,
wskazówki dla początkujących i pomysłowe sugestie kulinarnej mistrzyni.
Są tu potrawy z całego świata: przekąski, zupy, dania duszone, gotowane,
smażone i z piekarnika, mielone i nadziewane, z warzywami i podrobami.
Skosztuj kurczaka po toskańsku, bombek wieprzowych z Wietnam i zrazów
cielęcych przyrządzonych na sposób węgierski! Gustujesz raczej w
tradycyjnej kuchni? Wypróbuj przepis na roladki śląskie, pasztet domowy,
bitki według receptury mamy autorki oraz zupę z mielonym mięsem. Mamy
też kuszące propozycje dla koneserów ? pierś kaczki z figami, schab w
galarecie z brzoskwinią, sznycle w mleczku kokosowy... Palce lizać!