Kuchnia prawosławna
Aż 350 tradycyjnych przepisów kuchni rosyjskiej* pyszne przekąski ? wśród nich ogórki faszerowane z grzybami
* doskonałe dania rybne ? m.in. karp zasmażany z pomidorami
* coś dla łasuchów ? miodowe krążki i bułeczki z agrestem
Kulinarna tradycja w najlepszym wydaniu! Rosyjskie arcydzieła mogą już wkrótce zagościć na Twoim stole. Przygotuj słynne rosyjskie b liny ? ziemniaczane, z kaszy manny, z dżemem, z kapustą, na zakwasie... Jeśli jesteś wegetarianinem, zwróć uwagę na dziesiątki dań, którymi wyznawcy prawosławia raczą się podczas postów. Są tu pierogi z dynią, kabaczki po rosyjsku, kotlety z selera i grzybów, ryby w sosie, w galarecie i zapiekane. Jeśli lubisz potrawy mięsne, również się nie zawiedziesz ? skosztuj kurczaka z suszonymi śliwkami lub zapiekanego w śmietanie. Poznaj też bogactwo wschodnich zup ? jest wśród nich nawet zupa jagodowa! ? i ciast z paschą pistacjow ą na czele.