Mazurskie specjały z ryb, raków i innych przysmaków
Autor niniejszej książki od urodzenia mieszka w małej mazurskiej wiosce, o przekornej nazwie ? Głodowo. Jest wielbicielem i znawcą kuchni tego regionu. Na co dzień prowadzi w Głodowie własne przedsiębiorstwo agroturystyczne ?Gościniec mazurski?, słynące z gościnności i wspaniałej kuchni, w której wiele potraw, a w szczególności dania z ryb, wywołują zachwyt najwybredniejszych gości. Zajmuje się równie, na niewielką skalę, przetwórstwem ryb słodkowodnych. Wyroby Pana Mirka przygotowywane według starych, regionalnych przepisów znajdują uznanie nie tylko wśród smakoszy, ale także zdobywają laury przyznawane przez profesjonalistów na różnych konkursach kulinarnych. W książce autor zdradza niektóre z tajemnic swojej kuchni oraz spiżarni, a nawet piwniczki. Zachęcamy do wypróbowania mazurskich specjałów, bo nie tylko są smaczne i apetyczne, ale również łatwe do wykonania.