Przekąski
Co wspólnego mają ze sobą Włochy, Hiszpania i kraje Orientu?
Wszystkie te państwa łączy namiętność do ciepłych, małych przekąsek. Bez względu na to, czy zwą się one antipasti, tapas, czy mezze, zawsze są chętnie jadane przez gości. Równie bogate jak pochodzenie jest zastosowanie tych małych dań - można je podawać jako start ery przed daniem głównym, na przekąskę między posiłkami i na kolorowym bufecie z rozmaitościami.
Czy już nabrali Państwo ochoty na te smakołyki? W takim razie trzeba skorzystać z przepisów zamieszczonych w tej książeczce.
Międzynarodowa rozmaitość: ponad 100 klasycznych i nowoczesnych przekąsek, od crostini z rokiettą i krewetek z czosnkiem po tabouleh . Nowe wiadomości: ilustrowane informacje dotyczące dodatków, adresów online i błyskawicznych przepisów na niektóre dania. Dobre rad y: porady i tricki ułatwiające przygotowanie bufetu - nietypowe menu, pasujące napoje i nastrojowe dekoracje.
- author: Alessandra Redies