Wino i dziczyzna. Porady dla smakoszy
Wino. Niejeden smakosz dopiero wtedy przeżywa prawdziwą radość, gdy na suto zastawionym stole zjawiają się odpowiednio dobrane trunki. Ten przewodnik po świecie win i dobrej kuchni odkryje przed Wami sekrety komponowania potraw i win, podpowie co, jak i kiedy podawać, by uzyskać harmonię smaków.
Bogato ilustrowana książka poświęcona kuchni myśliwskiej. Oprócz przepisów na potrawy z sarny, dzika, bażanta, zająca itp., znajdziemy tu przepisy na najlepsze dodatki do dziczyzny, np. chleb razowy z ziarnami, a także desery z dodatkami pochodzącymi z runa leśnego. Autorzy omawiają też historię myślistwa, poszczególne gatunki zwierząt łownych, sprawianie upolowanej zwierzyny.
Ekskluzywne wydanie w eleganckim, kartonowym etui.
- author: Arnim Basche, Peter Osterwalder, Renate Kissel, Rolf Kriesi